Sibilla (canteuse)

Sibilla
Nom Sibyl Amarilli Mostert
Né(e) au 14 d' avri 1954
au Zimbabwe Zimbabwe
Poéyis Italie Italie
Profession canteuse


Sibilla (sin vrai nom ch'est Sibyl Amarilli Mostert), al est nèe l' 14 d' avri 1954 au Zimbabwe. Ch'est eune canteuse italiène.

In 1979, ale jue ch' role d'èl flutisse dins ch' film à Federico Fellini Répétition d'orchestre.

In 1983, ale perticipe à ch' festival Sanremo[1] aveuc èl canchon Oppio, écrite pèr Franco Battiato pi Giusto Pio. Oppio inclus, dins chl' érfrain, el frase « Uru belev sameach », qui vut dire « Décanillez-vos aveuc un tchoeur jouéyeux » (עורו אחים בלב שמח), tirèe du teske d'el canchon folklorique hébraïque Hava Nagila.[2]

In 1990, ale contribue à l' réalisation éd l'album d' Paolo Conte Parole d'amore scritte a macchina (litt. Mots d'amour écrits à l' machine). Apré chole traval, Sibilla n'a pus rin produit éd connu.[3]

DiscografieModifier

CanchonsModifier

  • 1976: Keoma (Guido et Maurizio De Angelis), interprète l' canchon Keoma dsous ch' nom Sybil
  • 1982: Sud Africa (Battiato-Pio) / Alta tensione (Battiato-Pio) inédit
  • 1983: Oppio (Battiato-Pio) / Svegliami (Battiato-Pio)
  • 1984: Plaisir d'amour (Jean-Paul-Égide Martini) / Sex appeal to Europe (Battiato-Pio)
  • 1990: La canoa di mezzanotte (Paolo Conte)

BibliografieModifier

  • AA.VV., Dizionario della canzone italiana, Armando Curcio Editore, 1990 ; à l' pache Sibilla
  • Eddy Anselmi, Festival di Sanremo. Almanacco illustrato della canzone italiana, Éditions Panini, Modena, 2009 ; pp. 335 et 900

Notes pi référinchesModifier

  1. Marcello Giannotti, L'enciclopedia di Sanremo: 55 anni di storia del festival dalla A alla Z, Mondadori, 2007
  2. Annino La Posta ; Franco Battiato, Soprattutto il silenzio
  3. L'apologia di Sybil Amarilli Mostert e quel disco mai pubblicato

Loïens intarnètesModifier