Quate Jours éd Dunkèke

course cyclisse dins chés Heuts-d'Franche
Quate Jours éd Dunkèke
Généralités

Sport Cyclisme su route
Créachon 1955
Édicions 63 (in 2017)
Catégorie UCI Europe Tour
Type / Format Course à étapes
Périodicité tous chés ans (moai)
Liu Generic flag of Nord-Pas-de-Calais.svg Nord-Pas-Calés
Franche Franche
Participants 151 (in 2017)
Éstatut des participants Professionnel
Site ouèbe
Hiérarchie



Palmarès



Tenant du tite Franche Clément Venturini
Pus titré(s) Bergike Freddy Maertens
(4 victoéres)


Chés Quate Jours éd Dunkèke ch'est eune course cyclisse par étapes organisée dins l' région Heuts-d'Franche. Ale s'foait édseur chonq jours in chonq étapes mais édvant èl course étot foaite su 4 jours d' 1955 à 1962, pour passer in 1963 à 5 jours et pi meume à 6 jours d' 1969 à 1973, d' 1982 à 2001, d' 2007 à 2009[1] et pi étou édpuis 2017.

Ech nombe d'étapes varie itou : 4 pindant chés prumières édicions, et pi dousqu'à 8 étapes in 6 jours in 1969. In 2017, il y a 6 étapes in 6 jours.

Èl course foait inviron 1 000 kilomètes édseur des routes deul région Heuts-d'Franche.


PalmarèsModifier

Innée Gaingueu Deusième Troésième
1955   Louis Déprez   Roland Callebout   Roger Calewaert
1956   Jean Adriaensens   Gilbert Desmet   Albert Bouvet
1957   Joseph Planckaert   Pierre Everaert   Jean Stablinski
1958   Jacques Anquetil   Jean Brankart   André Darrigade
1959   Jacques Anquetil   Joseph Morvan   Frans Aerenhouts
1960   Joseph Planckaert   Jean Stablinski   Pierre Everaert
1961   Albertus Geldermans   Raymond Poulidor   Pierre Beuffeuil
1962   Joseph Groussard   Jean-Baptiste Claes   Piet Rentmeester
1963   Joseph Planckaert   Hans Junkermann   André Messelis
1964   Gilbert Desmet   Yvo Molenaers   Jozef Huysmans
1965   Gustaaf De Smet   Pierre Everaert   Arie den Hartog
1966   Theo Mertens   Jan Janssen   Pierre Beuffeuil
1967   Lucien Aimar   Jean-Baptiste Claes   Bernard Guyot
1968   Jean Jourden   Rémi Van Vreckom   Raymond Poulidor
1969   Alain Vasseur   Marinus Wagtmans   Willy In 't Ven
1970   Willy Van Neste   Jean-Marie Leblanc   Henri Heintz
1971   Roger De Vlaeminck   Willy Van Malderghem   Jürgen Tschan
1972   Yves Hézard   Luis Ocaña   Ferdinand Bracke
1973   Freddy Maertens   Frans Verbeeck   Joop Zoetemelk
1974   Walter Godefroot   Michael Wright   Freddy Maertens
1975   Freddy Maertens   Jean-Pierre Danguillaume   Bernard Thévenet
1976   Freddy Maertens   Jean-Pierre Danguillaume   Roger Legeay
1977   Gerrie Knetemann   Joseph Jacobs   Jean-Luc Vandenbroucke
1978   Freddy Maertens   Jean-Pierre Danguillaume   Gerrie Knetemann
1979   Daniel Willems   Bert Oosterbosch   Jean-Luc Vandenbroucke
1980   Jean-Luc Vandenbroucke   Hubert Linard   Joaquim Agostinho
1981   Bert Oosterbosch   Seán Kelly   Jacques Bossis
1982   Frank Hoste   Ferdi Van Den Haute   Stephen Roche
1983   Leo van Vliet   Paul Sherwen   William Tackaert
1984   Bernard Hinault   Jean-Luc Vandenbroucke   Bruno Cornillet
1985   Jean-Luc Vandenbroucke   Bruno Wojtinek   Rudy Matthijs
1986   Dirk De Wolf   Régis Simon   Gilbert Duclos-Lassalle
1987   Herman Frison   Patrice Esnault   Charly Mottet
1988   Pascal Poisson   Charly Mottet   Eric Vanderaerden
1989   Charly Mottet   Thierry Marie   Stephen Roche
1990   Stephen Roche   François Lemarchand   Thierry Marie
1991   Charly Mottet   Laurent Jalabert   Johan Museeuw
1992   Olaf Ludwig   Frans Maassen   Viatcheslav Ekimov
1993   Laurent Desbiens   Viatcheslav Ekimov   Eddy Seigneur
1994   Eddy Seigneur   Olaf Ludwig   Andreï Tchmil
1995   Johan Museeuw   François Simon   Erik Zabel
1996   Philippe Gaumont   Thierry Laurent   Olaf Ludwig
1997   Johan Museeuw   Frank Vandenbroucke   Daniele Contrini
1998   Alexandre Vinokourov   Artūras Kasputis   Evgueni Berzin
1999   Michael Sandstød   Enrico Cassani   Christian Vande Velde
2000   Martin Rittsel   Artūras Kasputis   Robert Hunter
2001   Didier Rous   Laurent Jalabert   Stéphane Heulot
2002   Sylvain Chavanel   Didier Rous   Laurent Brochard
2003   Christophe Moreau   Didier Rous   Laurent Brochard
2004   Sylvain Chavanel   Laurent Brochard   Didier Rous
2005   Pierrick Fédrigo   Vladimir Efimkin   Christophe Moreau
2006   Roberto Petito   Stéphane Pétilleau   Didier Rous
2007   Matthieu Ladagnous   Laurent Lefèvre   Dominique Cornu
2008   Stéphane Augé   Clément Lhotellerie   Pierrick Fédrigo
2009   Rui Costa   David Le Lay   Cyril Lemoine
2010   Martin Elmiger   Rui Costa   José Joaquín Rojas
2011   Thomas Voeckler   Laurent Pichon   Zdeněk Štybar
2012   Jimmy Engoulvent   Zdeněk Štybar   John Degenkolb
2013 [2]   Arnaud Démare   Florian Vachon   Ramon Sinkeldam
2014 [3]   Arnaud Démare   Sylvain Chavanel   Michael Valgren
2015   Ignatas Konovalovas   Bryan Coquard   Alo Jakin
2016   Bryan Coquard   Marco Frapporti   Xandro Meurisse
2017   Clément Venturini   Sander Armée   Oliver Naesen
2018   Dimitri Claeys   André Greipel   Oscar Riesebeek
 
Chés organisateus des Quate Jours éd Dunkèke 2013, Franck Miélot, Hervé Prouvoyeur, Jean Bodart, Bernard Martel, Joël Huysman, Mickaël Deswarte et François Marteel
 
Podium 2013 : Florian Vachon (2e), Arnaud Démare (1er) pi Ramon Sinkeldam (3e).
 
Podium 2014 : Sylvain Chavanel (2e), Arnaud Démare (1er), pi Michael Valgren (3e).
 
Podium 2015 : Bryan Coquard (2e), Ignatas Konovalovas (1er) pi Alo Jakin (3e).


Notes pi référinchesModifier

  1. Anthony Thomas-Commin, « Quatre (ou cinq) raisons de suivre les Quatre Jours » dseur lequipe.fr, L'Équipe, 6 mai 2014.
  2. « Classement de la cinquième étape des Quatre Jours de Dunkerque 2013 », dins La Voix des Sports, no 3423, 6 mai 2013, p. 34 .
  3. « Classement général à l'issue de la cinquième étape », dins La Voix du Nord, no 22041, 12 mai 2014, p. 20 


Édseur chés eutes prodjés Wikimédia :


BibliografieModifier

  • Gilbert Hocq, Les 4 jours de Dunkerque : une aventure humaine, Alan Sutton Eds, coll. « Mémoire du Cyclisme », 10 avril 2007, 16 cm x 24 cm, 192 p. (ISBN 978-2849102824) 

Loyens éstérnesModifier